Конфлікт в Укртатнафті: Генпрокуратура порушила справу

Середа, 24 жовтня 2007, 16:22

За подіями на Кременчуцькому НПЗ порушено кримінальну справу, повідомила сьогодні заступник генерального прокурора Тетяна Корнякова.

За її словами, справу розслідує прокуратура Полтавської області.

Уранці 24 жовтня повідомлялося, що будівля заводоуправління ЗАТ Укртатнафта (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.) заблокована невідомими особами у камуфляжній формі, а також заставлена меблями, столами, стільцями.

Реклама:

На підприємство прибув усунений із посади голова правління товариства Сергій Глушко, а також заступник начальника обласного управління МВС України Віталій Хан.

Поновлений судом на посаді голови правління ЗАТ Укртатнафта Павло Овчаренко прогнозує, що збитки компанії до кінця року складуть до 400 млн. гривень.

Сумський апеляційний суд 29 серпня своїм визначенням відновив Павла Овчаренка на посаді голови правління компанії Укртатнафта (Кременчуцький нафтопереробний завод, Полтавська область).

При цьому прем’єр-міністр Татарстану Рустам Мінніханов вважає, що поновлення судом Павла Овчаренка на посаді голови правління компанії Укртатнафта є рейдерським захопленням підприємства.

19 жовтня екс-голова Кременчуцького НПЗ заявив про рейдерське захоплення компанії. Після даної заяви Татарстан заявив про припинення постачань нафти до України до узгодження подій у компанії.

Раніше Овчаренко також звертався з листом до Президента і силових відомств із вимогою вжити заходів щодо блокування схеми з перехоплення контролю і виведення з держвласності активів найбільшого нафтопереробного заводу України. При цьому він звинуватив віце-прем’єр-міністра України Андрія Клюєва в лобіюванні інтересів татарської сторони.

РБК-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!