Укрзалізниця вкладе у розвиток 16 млрд. гривень

Середа, 24 жовтня 2007, 17:20

Державна адміністрація залізничного транспорту Укрзалізниця має намір направити 16,3 млрд. гривень на розвиток залізничного транспорту в 2008 році.

"У фінансовому плані Укрзалізниці на 2008 рік передбачено 16,3 млрд. гривень капітальних інвестицій для розвитку залізничного транспорту", - говориться у повідомленні.

Основні напрями інвестування - оновлення рухомого складу (близько 11 млрд. гривень) і модернізація залізничної колії.

Реклама:

Зокрема, в 2008 році Укрзалізниця має намір розмістити замовлення на виробництво 6 тис. піввагонів на вітчизняних вагоноремонтних заводах.

Укрзалізниця також має намір модернізувати 836 км. колії, направивши на це 1,3 млрд. гривень, купити спецтехніку на 0,5 млрд. гривень.

Для розвитку залізничного транспорту має намір залучити 8,3 млрд. гривень інвестицій.

Як повідомлялося, Укрзалізниця має намір направити 94,5 млрд. гривень на розвиток залізничного транспорту в 2008-2015 роках.

Основним джерелом фінансування для цього будуть амортизаційні відрахування на суму 68,2 млрд. гривень, крім того, ще 26,3 млрд. гривень планується отримати за рахунок залучення зовнішніх інвестицій, кредитів, лізингових схем та інших джерел фінансування. На початку жовтня Укрзалізниця і банк Citigroup (Лондон, Великобританія) обговорили можливість випуску єврооблігацій Укрзалізницею.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!