Міжбанківська валютна біржа остаточно змінила власника

Середа, 24 жовтня 2007, 17:50
Біржовій раді УМВБ таки вдалося відсунути від керівництва біржею Олега Адронова та приходу до керівництва тимчасово виконуючим обов’язки  голови директорів Петра Переверзєва.

Як вже писала "Економічна правда", Українська міжбанківська валютна біржа змінила власника. 30 вересня, новий власник, яким стала компанія Oakcroft Investments Limited (53%), намагався змінити охорону в приміщення біржі. Однак, ще 28 вересня Господарським судом Києва було ухвалено постанову щодо заборони кадрових змін в Раді директорів.

Однак, вже 19 жовтня Київський апеляційний суд відмінив постанову Господарського суду від 22 жовтня.

Нагадаємо, що 1 жовтня керівництво УМВБ оголосило про спробу рейдерської атаки на приміщення біржі, яке мало на меті контроль над будинком та землею, які оцінюють у 150 млн. дол. За його словами дії нових акціонерів були незаконними, тому що зареєстрована у вересні редакція статуту, яка розширювала повноваження біржевої ради, відрізняється від редакції, яку було прийнято на загальних зборах акціонерів.

Однак, представники нового власника заявляли, що зареєстрована редакція не відрізняється від розданої акціонерам до початку зборів. А вже під час голосування, було змінено редакцію, про що не було повідомлено акціонерам. З цього приводу, 26 листопада відбудеться позачергові збори акціонерів УМВБ, на порядку денному буде обговорено виниклий конфлікт та стан справ в акціонерному товаристві.

Реклама:

Від імені нового мажоритарного акціонеру, до складу біржового комітету увійшли Олександр Гінзбург (президент "Кредит-рейтингу"), Григорій Гуртовий (директор "Ренесанс Капітал Україна"), Федір Гречанінов (генеральний директор "Грифон Едвайзорс" та керуючий директор "Грифон Капітал") та Еміль Купайгородський (голова Третейського суду при асоціації "Баланс").

УМВБ закінчила 2006 рік з чистим прибутком в 0,3 млн. грн., що в 8,3 рази більше, ніж за підсумками 2005 року. Власний капітал УМВБ за минулий рік майже не змінився та склав 48,17 млн. грн..

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!