Клюєва звинувачують у лобіюванні інтересів татарських акціонерів "Укртатнафти"

Вівторок, 23 жовтня 2007, 10:17

Поновлений судом на посаді голови правління ЗАТ "Укртатнафта" Павло Овчаренко просить вжити заходів з блокування злочинної схеми з перехоплення контролю і виведення з державної власності з активів Кременчуцького нафтопереробного заводу.

Про це йдеться в його листі до президента Віктора Ющенка, генерального прокурора Олександра Медведька, секретаря РНБО Івана Плюща і в.о. голови Служби безпеки Валентина Наливайченка, повідомляє УНІАН.

"Змушений звернутися до Вас у зв`язку з ситуацією, що склалася на ЗАТ "Укртатнафта", що може призвести до загрози економічної і національної безпеки України в результаті втрати державного контролю над найбільшим у країні нафтопереробним комплексом", - йдеться в листі.

Зокрема, Овчаренко відзначає, що після поновлення його на посаді голови Правління ЗАТ "Укртатнафта" було знайдено документи, які свідчать про кредиторську заборгованість компанії у розмірі більш як 2,5 млрд. грн., яка була нагромаджена за час роботи Сергія ГЛУШКА на посаді голови Правління "Укртатнафти".

Реклама:

"Є інформація, що така заборгованість створювалась на користь комерційних структур, які контролюються татарською стороною і, за нашою інформацією, активно лобіюються віце-прем`єр-міністром України Андрієм Клюєвим", - відзначає в листі Овчаренко.

При цьому він констатує, що нагромадження такої суми кредиторської заборгованості неможливе за стабільної і прибуткової роботі підприємства і здійснювалось виключно з метою отримання повного контролю над підприємством.

"Збільшення кредиторської заборгованості до таких сум було неможливе без участі бізнес-груп з Республіки Татарстан у змові з колишнім головою правління Сергієм Глушком для отримання у власність контрольного пакета акцій ЗАТ "Укртатнафта" і відповідного зменшення частки української сторони", - вважає Овчаренко.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!