Кияни зможуть платити за паркування з мобільного телефона

Вівторок, 23 жовтня 2007, 16:35

Уже в січні 2008 року на 80% оплата паркування автотранспорту в Києві буде здійснюватись безготівково.

Як передає УНІАН, про це заявила сьогодні заступник голови КМДА Ірена Кільчицька, коментуючи реалізацію проекту міської влади щодо переходу на безготівкову оплату паркування в столиці.

За її словами, передбачено і вже реалізується два механізми запровадження безготівкової оплати паркування - це квартальні абонементні талони на паркування, а також оплата за допомогою мобільного телефона.

Кільчицька повідомила, що на сьогодні виникли деякі проблеми у домовленостях з операторами мобільного зв’язку, які надаватимуть цю послугу. Зараз ще тривають переговори між міською владою та представниками компаній мобільного зв’язку. Пов’язано це з тим, що спочатку існувала домовленість про 10% коштів, які ці компанії залишатимуть собі при обслуговуванні клієнтів по оплаті за паркування, але, як повідомила Кільчицька, вони підняли цю суму до 30%. Зараз ведуться переговори щодо того, яким чином можна цей відсоток зменшити.

Реклама:

"Ми зараз це погоджуємо, тому що це буде краще для того, щоб зламати ментальність. Для нас треба подолати проблему ментальності, а потім все буде інакше. Але я вважаю, що 80% сплати (за паркування – ред.) з січня – це буде безготівкова оплата", - сказала Кільчицька.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!