ТАС-Комерцбанк тепер відкликатиметься на Swedbank

Вівторок, 23 жовтня 2007, 17:12
Акціонери Swedbank, яки є 100% власниками АКБ "ТАС-Комерцбанку" так вирішили змінити назву банку на ВАТ "Сведбанк" . 15 жовтня відбулися збори акціонерів на якому були прийняти зміни до статуту цієї фінансово-кредитної установи.

Одночасно, акціонери ухвалили рішення про створення банківської холдингової групи "Сведбанк Фінанс" (Banking Holding Group Swedbank Finance). До складу групи увійдуть теперешні ТАС-Комерцбанк та ТАС-Інвест.

Процес ребрендінгу займе декілька етапів. За інформацію прес-служби ТАС-Комерцбанку, сьогодні відбувається перший етап – затвердження змін у Нацбанку, а тільки в грудні будуть узгоджені наступні етапі. Після того необхідно не тільки змінити фізичні написи на відділеннях, що складає основні операційні витрати, а й організувати іміджеву PR-кампанію. Експерт оцінюють вартість повного ребрендінгу в 15-30 млн. дол.

До сьогодні ребрендінг в Україні вже провели угорський ОТП-банк, та Райффазен Банк Аваль.

Нагадаємо, АКБ "ТАК-Комерцбанк" працює на ринку України з жовтня 1991 року. В липні 2007 року було закрито угоди з придбання цього банку разом з ТАС-Інвестбанком шведським Swedbank. Подвійна угода обійшлася шведському банку в 735 млрд. дол., або 4,6 їх капіталів (За підсумками попереднього року власний капітал обох фінансових установ склав 161,2 млн. дол.).

Реклама:

Згідно даних НБУ, за підсумками першого півріччя 2007 року за розміром загальних активів (5,441 млрд.грн.) банк займав 19-е місце серед 173 зареєстрованих банків в країні.

Swedbank було створено в 1820 році та входить до складу одноіменної групи. Його ринкова капіталізація складає більше 20 млрд. дол.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!