Українську міжбанківську валютну біржу намагалися захопити

Вівторок, 2 жовтня 2007, 10:38

На ЗАТ "Українська міжбанківська валютна біржа" (УМВБ, Київ) 30 вересня в неділю було здійснено рейдерську атаку.

"У цей день відбулася спроба рейдерського захоплення УМВБ із метою перетворення Контрактового будинку (історична назва будинку, де розташована біржа) у дохідний", - повідомив представник біржі ранком у понеділок.

У прес-релізі УМВБ, переданому пізніше, відзначається, що мова йде про спробу зміни охорони біржі, ініційованої виконуючим обов'язки глави ради директорів біржі, якого намагалися призначити нові акціонери УМВБ.

"Метою захоплення стали будинок і земля, які оцінюються в 150 млн. дол. Охоронна фірма, що здійснила вторгнення, керувалася договором з в.о. глави ради директорів. Нового менеджера намагалися призначити шляхом ряду непродуманих і протизаконних дій з боку нових акціонерів УМВБ", - відзначається в прес-релізі.

Реклама:

Пізніше в понеділок глава ради директорів УМВБ Олег Андронов на прес-конференції на біржі повідомив, що ситуація виникла через нещодавно зареєстровану нову редакцію уставу УМВБ, яка передає частину повноважень ради директорів біржі її біржовому комітету. За його словами, зареєстрована редакція має відмінності від відповідного рішення зборів акціонерів, і ці зміни не були погоджені з усіма акціонерами УМВБ. У результаті, за його словами, було винесено судове рішення, що підтверджує передчасність і незаконність деяких дій нових акціонерів біржі.

За словами Андрєєва, поки він усе ще залишається на своїй посаді й відповідає за будинок і майно біржі.

На його думку, ґрунт для непорозумінь почав формуватися ще навесні поточного року, коли акції УМВБ почала концентрувати Oakcroft Investments Limited, яка на сьогодні вже володіє 53% акцій біржі.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!