Митниця вже вкотре зриває виконання бюджету

Вівторок, 2 жовтня 2007, 11:01

Міністерство фінансів повідомило про невиконання доходів бюджету у вересні на 200 млн грн. Другий місяць підряд недобір відбувається через зрив планів Державною митною службою.

Про це пише Коммерсант-Украина.

Подальше скорочення надходжень від відомства може призвести до скорочення фінансування капітальних програм і змусити до виходу на зовнішній ринок позик, відзначають експерти.

За оперативним даними Держказначейства, до загального фонду бюджету разом з офіційними трансфертами в січні-вересні надійшло 86,8 млрд грн, що на 2,3% (1,9 млрд грн) більше плану. Державна податкова адміністрація забезпечила 46 млрд грн, Держмитниця - 34,6 млрд грн.

Реклама:

Вчора Міністерство фінансів повідомило, що планові показники доходів загального фонду бюджету не виконуються вже другий місяць підряд. У вересні недонадходження склали 2,4% плану, тоді як у серпні бюджет був не виконаний на 2,8%.

Державна податкова адміністрація у вересні виконала плани по наповненню бюджету, перерахувавши 4,4 млрд грн. й істотно перевищивши завдання зі збору податку на прибуток (на 292 млн грн., план - 1,19 млрд грн.).

Не перешкодив виконанню плану зрив по надходженнях ПДВ - вони знизилися на 7,1%, або на 246 млн грн. При цьому відшкодування податку перевищило прогноз на 5 млн грн. і склало 1,642 млрд грн.

Держмитниця за інформацією Мінфіну перерахувала 3,5 млрд грн. замість необхідних 4,505 млрд грн.

За словами директора департаменту митних платежів Держмитниці Сергія Джигалова, це пов'язано зі зменшенням розмитнених обсягів імпорту нафти й газу й рішенням суду, що дозволяють підприємствам-імпортерам нафти платити ПДВ векселями.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!