Країни ЄврАзЕС створюють єдиний митний простір

Вівторок, 2 жовтня 2007, 12:10

Глави держав Євразійського економічного співтовариства (ЕврАзЕС) на засіданні в Душанбе 6 жовтня підпишуть пакет документів про створення єдиної митної території, заявив у вівторок журналістам генсек Організації Ґріґорій Рапота.

"Підготовлено правову базу для створення Митного союзу. На засіданні в Душанбе на президентському й урядовому рівнях буде підписано пакет із чотирьох документів. Вони підготовлені, але узгодження буде йти до останнього моменту", - сказав генсек ЕврАзЕС.

Він уточнив, що серед них - документ "Про створення єдиної митної території", "Про порядок приєднання й вихід з Митного союзу", а також "Про створення вищого органа Митного союзу". Усього, за словами генсека ЕврАзЕС, на зустрічі в Душанбе главами держав організації буде розглянуто 17 питань.

Він додав, що секретаріатом ЕврАзЕС нині підготовлена концепція єдиного транспортного простору, а також ведеться робота над концепцією єдиного енергетичного простору Організації. Він додав, що на засідання запрошений генсек ОДКБ, генсек ШОС й ОБСЄ, а також представники України, Молдавії, Вірменії, які є спостерігачами при Організації. Крім того, на зустріч будуть запрошені представники Туркменії, яка проявляє великий інтерес в галузі створення єдиної транспортної системи.

Реклама:

До ЕврАзЕС входять Білорусія, Казахстан, Киргизія, Росія, Таджикистан й Узбекистан.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!