Донецькобленерго наживається на простих людях - АМКУ

Вівторок, 2 жовтня 2007, 14:15

Антимонопольний комітет України оштрафував на 50 тис. грн. ВАТ "Донецькобленерго" за зловживання монопольним становищем на ринку постачання електроенергії за регульованим тарифом населенню.

Таке рішення прийнято за результатом виїзного засідання Комітету в Донецьку, повідомила прес-служба АМКУ.

Як встановив Комітет, обленерго не дотримувалося вимог нормативних актів щодо забезпечення належного технічного стану електромереж і, відповідно, якості та надійності електропостачання населенню.

Через бездіяльність компанії низка споживачів отримувала електроенергію з низькою напругою, а енергопостачання об'єктів інших споживачів було ненадійним.

Реклама:

У зв'язку з цим АМКУ зобов'язав "Донецькобленерго" вжити заходів для забезпечення постачання населенню електроенергії відповідної якості.

"Обленерго не реагувало належним чином ані на скарги споживачів, ані на зафіксовані технічні недоліки власних електромереж. Тому рішення Антимонопольного комітету покликане змусити монополіста нарешті повернутися обличчям до споживачів", - підкреслив голова АМКУ Олексій Костусєв.

Нагадаємо, за даними деяких ЗМІ, ВАТ "Донецькобленерго" контролюється компанією СКМ, власником якої є український мільярдер, народний депутат 5-го скликання від Партії регіонів Рінат Ахметов.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!