"Турбоатом" подав до суду на Газету по-киевски

Вівторок, 2 жовтня 2007, 15:57

Юридична служба "Турбоатома" подала судовий позов на редакцію газети Газета по-киевски з проханням зобов'язати відповідача спростувати розповсюджену їм недостовірну інформацію, а також відшкодувати заподіяний моральний збиток.

18 вересня Газета по-киевски (№ 211 (1009) опублікувала статтю "Турбоатомний" удар по Україні", автором якої є Олексій Широбоков.

"Ця стаття не містить ні єдиного доказу, що підтверджує викладену в ній інформацію. У тексті статті звучать безпідставними, непідтверджені фактами обвинувачення, що нібито "через аварію турбіни, виготовленої харківським заводом "Турбоатом", Україна може втратити імідж надійного виробника встаткування для АЕС", - йдеться в прес-релізі "Турбоатома".

Компанія заявляє, що фраза зі статті "Коли десь за кордоном трапляється надзвичайна ситуація, і серед винних фігурують назви українських компаній, які зробили неякісне обладнання, що дало збій, у першу чергу страждає наш національний престиж. Так, схоже й відбулося з одним з вітчизняних гігантів – виробників турбін для атомних електростанцій – ВАТ "Турбоатом", якому виставили багатомільйонний штраф через аварію на індійської АЕС у серпні 2007 року" принижує честь і гідність підприємства в очах громадськості та сприяє формуванню негативної суспільної думки.

Реклама:

Також у статті спотворюються реальні причини аварії на індійській АЕС "Кайга-3", зокрема говориться: "На думку індійських фахівців, причиною інциденту стала неякісна продукція "Турбоатома".

За даними ж "Турбоатому", з ладу вийшов електрогенератор виробництва заводу "Електротяжмаш", який за умовами контракту є субпідрядником.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!