Після виборів банкіри зміцнять гривню?

Вівторок, 2 жовтня 2007, 16:16

Завершення парламентських виборів в Україні стане позитивним сигналом для інвесторів, вважають банкіри.

"Ріст інвестицій, за винятком вкладень у вже реалізовані проекти, зупинився за три місяці до виборів у парламент. Будь-які підсумки виборів - це позитивний сигнал для інвесторів", - сказав президент Банку НРБ (Київ) В'ячеслав Юткін.

Коментуючи прогнозоване формування нової коаліції в складі блоків Юлії Тимошенко (БЮТ) і "Наша Україна - Народна самооборона" (НУ-НС), банкір відзначив, що політика Національного банку України (НБУ) з підтримки стабільного курсу гривні залишиться незмінною.

"Не буде змін у політиці НБУ з підтримки стабільного курсу гривні, тому що керівництво НБУ мінятися не буде. Не виключене зміцнення курсу гривні в середньостроковій перспективі, але це не пов'язано з підсумками виборів", - сказав банкір.

Реклама:

Голова правління БМ Банку (Київ) Віталій Ломакович також не виключає можливість зміцнення курсу національної валюти в середньостроковій перспективі.

"Офіційний курс гривні не зміниться до кінця року. У середньостроковій перспективі очікується зміцнення курсу гривні", - сказав він.

Він також думає, що привабливість України для інвесторів після завершення парламентських виборів зросте.

"Інвестори чекають формальної політичної стабільності, завершення виборів, призначення уряду. Думаю, що привабливість України для інвесторів після завершення парламентських виборів зросте", - сказав банкір, відзначивши при цьому, що тактика інвесторів визначається в даний час ситуацією на світових ринках.

"Я думаю, що немає чіткого розуміння, коли інвестори будуть виходити на ринки, що розвиваються, до яких відноситься й Україна, оскільки вони згортають інвестиції у зв'язку іпотечною кризою", - сказав Ломакович.

Голова правління Родовід Банку (Київ) Денис Горбуненко думає, що підсумки парламентських виборів не вплинуть на фінансовий ринок.

"Банківська система України не відреагує на вибори, а продовжить стабільно і впевнено працювати. Немає причин для курсових коливань, для росту цін на нерухомість, бізнес продовжує розвиватися за своїми канонами. Ми маємо велике досягнення - розмежування бізнесу і політики. Економіка не відреагувала на попередні кризи, а, отже, має достатній запас міцності", - сказав банкір.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!