Замість Росії коксівне вугілля почали закупати у США

Четвер, 18 жовтня 2007, 17:53

Коксохімічний завод "Алчевськкокс" (Луганська область) почав імпорт коксівного вугілля зі США.

Про це на конференції в рамках "Метал-форуму Україна" повідомив генеральний директор об'єднання "Укркокс" Анатолій Старовойт.

З його слів, початок імпорту "Алчевськкоксом" вугілля обумовлено загальним дефіцитом коксівного вугілля на українському ринку й скороченням його поставок з Росії.

За даними Старовойта, в 2008 році "Алчевськкокс" має намір імпортувати близько 1,5 тонн коксівного вугілля.

Реклама:

"Алчевськкокс" поставляє вугілля на великотоннажних корабля в румунський порт Констанца, потім перевантажує на малотоннажні кораблі вантажопідйомністю 20-30 тонн і доставляє вантаж в українські порти в Рені й Маріуполі.

Старовойт підкреслив, що така схема поставок вугілля буде рентабельною в разі збереження високих цін на кокс на українському ринку коксу (280-300 доларів за тонну).

У серпні порівняно з липнем коксохімічний завод "Алчевськкокс" скоротив виробництво валового коксу на 0,7%, або на 2,0 тис. тонн до 271,4 тис. тонн.

В 2006 році завод збільшив виробництво валового коксу на 3,6%, або на 95,9 тис. тонн до 2 739,4 тис. тонн порівняно з 2005 роком.

2006 рік завод "Алчевськкокс" (Луганська область), що входить до трійки найбільших виробників коксу, закінчив із чистим прибутком 130,464 млн. гривень.

97,76% акцій заводу належать корпорації "Індустріальний союз Донбасу".

"Алчевськкокс" експлуатує 5 коксових батарей і входить до трійки найбільших виробників коксу в Україні.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!