"УкрГазЕнерго" виплатило RosUkrEnergo $200 млн за газ

Четвер, 18 жовтня 2007, 18:56

RosUkrEnergo одержала першу суму боргу від ЗАТ "УкрГазЕнерго" у розмірі 200 млн доларів, повідомляє прес-служба компанії.

Ця виплата здійснена в рамках підписаної раніше угоди про врегулювання заборгованості за природний газ, який постачався в Україну в 2007 році.

Раніше RosUkrEnergo повідомляла, що загальна сума боргу "УкрГазЕнерго" компанії становить 929 млн доларів. Заборгованість, яка залишилася, у розмірі 729 млн доларів повинна бути погашена до 1 листопада 2007 року.

Реклама:

Як повідомлялося, 2 жовтня "Газпром" заявив про проблеми з постачаннями газу в Україну в зв'язку з її заборгованістю в розмірі 1 млрд 300 млн доларів. 3 жовтня в результаті переговорів сторін газовий холдинг і українська сторона узгодили погашення боргу до 1 листопада 2007 року.

Переговори були продовжені 8 жовтня, а 9 жовтня "Газпром" оголосив, що за їх підсумками між господарюючими суб'єктами підписана угода про врегулювання газової заборгованості. Перший транш у розмірі 200 млн доларів повинен був надійти RosUkrEnergo до 22 жовтня ц.р.

РБК-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!