З Нового року візи до Польщі стануть платними

Середа, 17 жовтня 2007, 10:16

Польща й Україна домовилися про нові умови візового режиму між країнами з 1 грудня 2007 року.

Про це заявили в консульському департаменті й полонії Міністерства закордонних справ Польщі.

У департаменті сказали, що 15-16 жовтня у Варшаві відбулися переговори, у результаті яких сторони узгодили текст протоколу до договору від 2003 року, який регулює поїздки громадян між країнами, що визначає нові правила візового режиму.

За даними представника департаменту, протокол після проходження внутрішніх державних процедур в Україні й Польщі має бути підписаний до кінця жовтня для того, щоб, відповідно до досягнутих домовленостей, новий режим почав діяти з 1 грудня: "Це воля обох сторін".

Реклама:

Співрозмовник повідомив, що з 1 грудня будуть видаватися безкоштовні й платні візи. Безкоштовні візи будуть видаватися тільки до 2008 року.

Плата в розмірі 35 євро буде стягуватися за видачу віз терміном дії й на 2008 рік.

Представник МЗС сказав, що до протоколу включено "спрощення", передбачені в підписаній в червні угоді між Україною і Європейським Союзом про спрощення візового режиму.

"До протоколу включено весь пакет спрощень, передбачений підписаним договором України з ЄС", - зазначив співрозмовник.

Він також зазначив, що спрощені умови діятимуть для українців навіть якщо згаданий договір не буде ратифікований до 2008 року.

Як відомо, Польща після переговорів з українською стороною 11-12 вересня погодилася почати перехідний період з підготовки країни до вступу в зону Шенген із грудня, а не листопада, як планувала раніше.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!