В цьому році захворіти на грип може в двічі більше людей

Середа, 17 жовтня 2007, 14:50

Міністерство охорони здоров'я прогнозує збільшення у два рази до 4 мільйонів хворих на грип в осінньо-зимовому сезоні 2007-2008 років порівняно з 2006-2007 роками.

Про це на прес-конференції сказав директор Українського центру грипу МОЗ Аркадій Фролов.

З його слів, у минулому епідсезоні 2006-2007 занедужали грипом близько 2 млн. чоловік.

"Кількість захворілих саме на грип може досягти цього року, зважаючи на те, що ми маємо зовсім новий штам (штам "Соломонові острови"), кількість захворілих може зрости майже у два рази", - сказав Фролов.

Реклама:

Як порадила на прес-конференції заступник головного санітарного лікаря Людмила Мухарська, ті хто занедужали на грип, повинні відразу звернутися в лікувальну установу, це дозволить повністю уникнути летальних випадків від ускладнень грипу.

Протягом епідсезону 2006-2007 зареєстровано 2 летальних випадки від ускладнення грипу й 4 летальних випадки від ускладнення ГРВІ (гострих респіраторних вірусних інфекцій)

Також Фролов зазначив, що на сьогодні Україна знаходиться на порозі епідемії грипу, пік якої очікується в середині січня 2008 року.

Мухарська і Фролов зазначили, що найбільш ефективним методом боротьби з грипом є вакцинація проти нього.

Щеплення проти грипу не є обов'язковим, однак Міністерство охорони здоров'я підтримує ініціативу деяких організацій, які за власний рахунок централізовано проводять вакцинацію своїх співробітників.

Серед інфекційних захворювань, які офіційно реєструються в Україні, грип і ГРВІ сукупно становлять понад 90%, в 2006 році цей показник дорівнював 96%.

В 2006 році 16% населення України офіційно звернулися за медичною допомогою із приводу захворювань грипом й ГРВІ.

"Українські новини"

PROMOTED

Міністерство охорони здоров'я прогнозує новий спалах захворюванності на грип. Як захиститися, щоб не захворіть, читайте на immunoflazid.com.ua

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!