У Черновецького виділять на бездомних тварин майже 80 млн.

Середа, 17 жовтня 2007, 18:29

Київська міська державна адміністрація має намір інвестувати 78 млн. гривень у регулювання чисельності бездомних тварин гуманними методами в 2008-2011 роках.

Про це повідомив директор комунального підприємства "Центр ідентифікації тварин" Світлана Берзина.

З її слів, Головне управління охорони здоров'я й медичного забезпечення Київської міської державної адміністрації разом з 3-ма комунальними підприємствами й 7 громадськими організаціями із захисту тварин розробили проект міської програми, який пропонують на розгляд Київської міської ради.

Берзіна сказала, що більша частина суми буде направлена на капітальне будівництво 12 об'єктів - 10 міні-притулків на 50 тварин у кожному районі Києва, розширення існуючого притулку в Бородянці Київської області, будівництво пункту ветеринарного огляду й перевантаження виловлених тварин на вулиці Сирецкій, 31-А.

Реклама:

Також програма передбачає вилов тварин для стерилізації й вакцинації проти сказу й лептоспірозу з наступним випуском неагресивних тварин на волю під опіку волонтерів.

Агресивних і невиліковно хворих тварин планується присипляти гуманними методами.

Берзіна зазначила, що Центр буде вести облік волонтерів, а тварин маркірувати нашийниками зі своїм логотипом, з кодом району, особистими номерами волонтера й тварини, роком узяття його на облік.

Центр уже закупив 4 тис. таких нашийників.

Також програма передбачає інформування населення й особисту участь у її реалізації співробітників житлово-експлуатаційних організацій (ЖЕК), міліції й санітарно-епідеміологічних станцій.

Щорічно силами комунальних ветклінік і притулку в Бородянці планується стерилізувати, розміщати в притулках або випускати на волю під опіку близько 5 тис. тварин.

"Ми вирішимо проблему (з бездомними тваринами) на 80% за ці 4 роки", - упевнена Берзіна.

Кошти на реалізацію програми будуть виділятися з бюджетів міста й районів, а також шляхом залучення грантів.

Комунальне підприємство "Київська міська лікарня ветеринарної медицини" має намір випускати на волю під опіку волонтерів бездомних тварин після їх стерилізації.

У лютому Київміськадміністрація вирішила регулювати чисельність бездомних тварин шляхом їх стерилізації.

У Києві налічується до 30 000 бездомних тварин.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!