Кабмін хоче продавати "Укртелеком" на міжнародних біржах

Вівторок, 16 жовтня 2007, 12:25 -

Кабінет Міністрів має намір продати 37,86% акцій найбільшої телекомунікаційної компанії "Укртелеком" на міжнародних фондових біржах через депозитарні розписки із залученням радника.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

Відповідне рішення було підтримано 15 жовтня на засіданні урядового комітету з питань економічної політики і європейської інтеграції під головуванням першого віце-прем'єра, міністра фінансів Миколи Азарова.

"Підтриманий, за умови проведення додаткової погоджувальної наради, проект постанови Кабміну "Про забезпечення продажу пакета акцій відкритого акціонерного товариства "Укртелеком" на міжнародних фондових ринках через депозитарні розписки із залученням радника", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Кабмін вважає, що реалізація цієї постанови сприятиме подальшому розвитку "Укртелекому", забезпечить надходження в держбюджет значних коштів і підвищить рівень довіри іноземних інвесторів до України.

Як повідомлялося, Фонд держмайна вирішив продати 37,86% акцій "Укртелекому" на міжнародних фондових біржах у серпні-грудні й ініціює випуск депозитарних розписок у зазначеному обсязі, 5% акцій - на п'яти українських фондових біржах, 50%+1 акцію - закріпити в держвласності.

ФДМУ неодноразово виставляв по 1% акцій "Укртелекому" на УФБ, ПФТС, КМФБ і УМВБ, однак всі торги були скасовані через відсутність заявок, крім торгів 15 червня, коли на ПФТС було продано 0,07% акцій "Укртелекому" за 15,525 млн. гривень за стартовою ціною 1,15 гривні за акцію.

Азаров прогнозує приватизацію "Укртелекому" в 2008 році.

На його думку, продати компанію цього року вже не вдасться через напружену політичну обстановку в країні.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: