Тимошенко згодна з "Газпромом". І з Азаровим

Вівторок, 16 жовтня 2007, 18:47

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко позитивно оцінює заяву керівництва ВАТ "Газпром" щодо можливості відмови від посередників у поставках російського газу Україні.

Тимошенко заявила, що БЮТ робитиме все, щоб раз і назавжди відмовитися від будь-яких посередників у сфері поставок російського газу Україні.

"І дуже добре, що російська сторона підтвердила, зокрема, й таку нашу концепцію", - сказала Тимошенко.

Реклама:

За її словами, БЮТ зробить усе, щоб газ українського видобутку використовувався населенням для побутових цілей.

Тимошенко також висловила впевненість у тому, що ціна на газ буде абсолютно зваженою і обгрунтованою, і новому урядові України вдасться знайти порозуміння з Росією в цьому питанні.

Раніше перший віце-прем`єр РФ, голова ради директорів Газпрому Дмітрій Мєдвєдєв заявив, що посередники в газових відносинах між Україною і Росією з`явилися "в певному історичному контексті" за ініціативою української сторони, і їх наявність сьогодні "не цілком зрозуміла" для російської сторони. На його думку, відмова від послуг посередників, можливо, спростить взаємовідносини в газовій сфері між двома країнами й допоможе Україні розраховуватися за газ у строк, не створюючи таких великих боргів.

2 жовтня "Газпром" заявив про існування заборгованості України за газ у розмірі більш як 1,3 млрд. дол. і попередив про скорочення поставок газу для України у разі непогашення боргу до 1 листопада 2007 року.

Корреспондент.нет з посиланням на УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!