В Україні почала діяти реформа системи охорони здоров’я

Понеділок, 15 жовтня 2007, 14:37

В Україні почалася реалізація проекту Європейського Союзу з реформування системи охорони здоров'я.

Як повідомляє "Німецька хвиля", програма спрямована на удосконалювання інфраструктури медичних закладів і поліпшення послуг сімейної медицини за європейськими стандартами.

За словами керівника проекту Валерія Яхно, проект ЄС з реформування української медицини розрахований на 2,5 роки. За цей час європейські експерти повинні навчити представників органів місцевої влади в регіонах ефективно керувати процесом надання населенню медичних послуг і допомогти розробити чітку систему планування інфраструктури лікарень.

Реклама:

"Там буде велика кількість тренінгів, особливо з плануванню фінансів. Але проект не буде надавати ніякого медичного устаткування. Це тільки початковий етап реформування обласних лікарень", - сказав він.

Проект також передбачає співробітництво й обмін досвідом між закладами охорони здоров'я країн Європейського Союзу й України. Яхно зазначив, що кінцевою метою проекту є розробка й апробація національної стратегії з підготовки керівників системи охорони здоров'я і менеджерів, які б застосовували європейські моделі реформування галузі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!