Україна може передати свої газорозподільні мережі у концесію - РНБО

Понеділок, 15 жовтня 2007, 15:32

Україна вивчає можливість передачі газових розподільних мереж газопостачальним компаніям.

Про це на брифінгу повідомив заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони Юрій Продан.

Ця можливість розглядалася на нараді за участю президента Віктора Ющенка, віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва, секретаря РНБО Івана Плюща.

Зі слів Продана, на сьогодні більшість облгазів не виконують свої зобов'язання щодо модернізації газових мереж і не несуть за це відповідальності.

Реклама:

Одним з виходів у цій ситуації, на думку учасників наради, є передача мереж у концесію на прозорих умовах.

Продан не виключив, що передача в концесію може проводитися через конкурс.

"Але для цього потрібний відповідний підготовчий період, прописування чітких умов, на яких ці облгази будуть експлуатувати газорозподільні мережі", - сказав Продан.

У разі, якщо облгази після висновку концесійного договору не будуть вкладати кошти в реконструкцію мереж, ці угоди будуть розірвані.

Як повідомляло агентство, раніше міністр палива й енергетики Юрій Бойко доручив керівникам газопостачальних компаній (облгазам) західних областей України активізувати роботу з інвентаризації недержавних газорозподільних мереж із прийняттям їх на баланс компаній для забезпечення належного обслуговування.

Навесні компанія "Газ України" мала намір передати в управління свого дочірнього підприємства "Укргазмережі" газові розподільні мережі у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Луганській, Львівській, Одеській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях і в Криму.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!