Українців не стосуються нові візові правила Росії

Четвер, 11 жовтня 2007, 11:13

Нові правила оформлення запрошень на в'їзд у Російську Федерацію іноземних громадян і осіб без громадянства, ухвалені урядом РФ 8 жовтня, не будуть застосовуватися до громадян України.

Про це повідомляє в середу прес-служба МЗС України.

МЗС нагадує, що між Україною і Росією продовжує діяти міжурядова угода про безвізові поїздки громадян України і Росії від 16 січня 1997 року, відповідно до якої громадяни України можуть їздити в Росію без наявності запрошення.

У вівторок уряд Росії затвердив правила оформлення запрошень на в'їзд у Російську Федерацію іноземних громадян і осіб без громадянства.

Реклама:

Відповідну постанову підписав прем'єр-міністр РФ Віктор Зубков.

Відповідно до документа запрошення на в'їзд у РФ іноземного громадянина є підставою для видачі йому візи або для в'їзду в РФ у порядку, що не вимагає одержання візи, у випадках, передбачених федеральним законом або міжнародним договором РФ.

Запрошення видається міністерством закордонних справ РФ, а також Федеральною міграційною службою або її територіальним органом.

Запрошення оформляється в термін, що не перевищує 30 днів з дати подачі клопотання і прикладених до нього необхідних і належним чином оформлених документів.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!