"Чорноморнафтогаз" почав буравлення 5 свердловин

Четвер, 11 жовтня 2007, 15:26

Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" почало поетапне буравлення 5 експлуатаційних свердловин на Одеському газовому родовищі на шельфі Чорного моря.

Про це сказано в повідомленні компанії.

За повідомленням, до цього на Одеському родовищі було пробурено й випробувано розвідницьку свердловину №6.

Крім того, компанія успішно завершила роботу із транспортування й установки додаткового блоку до існуючого (МСП-4) на Голіцинському родовищі, що дасть змогу створити інфраструктуру для підключення Одеського родовища до газотранспортної системи Криму.

Реклама:

На Суботинському нафтовому родовищі пробурено пошукову свердловину №1 глибиною 3150 м, а до кінця року, відповідно до повідомлення, буде завершено її випробування й підтверджено продуктивність родовища.

Загалом в 2007 році розмір капітальних вкладень "Чорноморнафтогазу" зріс в 8,5 разів до 92,4 млн. гривень, у тому числі на капітальний ремонт флоту витрачено 24,853 млн. гривень (в 4,6 рази більше), на ремонт самопіднімальних бурових установок - 47,217 млн. (в 67 разів), на ремонт газотранспортної системи - 8,58 млн. гривень (в 21,8 рази).

Як повідомлялося, 14 серпня правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" ухвалило рішення про створення спільного підприємства між компаніями "Чорноморнафтогаз" й "Укргаз-Енерго" для освоєння Одеського й Безіменного родовищ.

СП планується створити на паритетних засадах.

Сумарні інвестиції, необхідні для освоєння Одеського й Безіменного родовищ, оцінюються в 5,8 млрд. гривень, що добувні запаси родовищ - в 22 млрд. куб м природного газу.

Загальні прогнозні запаси континентального шельфу України становлять 1,7 трлн. кубометрів газу.

Піковий видобуток на Одеському й Безіменному родовищах становитиме 1 млрд. куб. м на рік.

"Нафтогазу України" належать 100% "Чорноморнафтогазу" й 50% "Укргаз-Енерго".

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!