Секретаріат пояснив, коли буде названа ціна на газ для України

Четвер, 11 жовтня 2007, 17:21

Остаточна ціна на газ для України на 2008 буде названа після завершення переговорів між Газпром-експортом і середньоазіатськими країнами-експортерами.

Про це заявив сьогодні на брифінгу перший заступник голови Секретаріату президента Олександр Шлапак.

Він підкреслив, що Україна зацікавлена в отриманні дешевшого середньоазіатського газу, власником якого є Газпром-експорт, який наразі ще не завершив переговори з Казахстаном, Узбекистаном і Туркменістаном щодо ціни й обсягу постачань газу на 2008.

Реклама:

"Після їх завершення стане відома ціна на газ для України. Вона буде сформована чисто арифметично: ціна на кордоні плюс транзит", - зазначив він.

Учора Секретаріат зажадав у Міністерства палива й енергетики передати для ознайомлення підписані напередодні документи про врегулювання газового боргу.

Нагадаємо, напередодні прем’єр-міністр Віктор Янукович заявив про врегулювання газового боргу перед Росією шляхом передачі російському монополістові компанії Газпром 8 мільярдів кубометрів газу з українських сховищ.

У свою чергу міністр палива й енергетики Юрій Бойко та голова правління Газпрому Олексій Міллер узгодили схему погашення боргу господарюючих суб’єктів за поставлений газ.

Пізніше Бойко пояснив, що заборгованість Національної акціонерної компанії Нафтогаз України перед спільним підприємством УкрГаз-Енерго за поставлений газ складає 700 млн. доларів.

У той же час ЗАТ УкрГаз-Енерго має прострочену заборгованість перед RosUkrEnergo у розмірі 929 млн. доларів за середньоазіатський природний газ.

РБК-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!