Киргизстан заважає вступу України до СОТ із політичних міркувань - Мінекономіки

Понеділок, 1 жовтня 2007, 11:30

Небажання Киргизстану підписувати протокол про згоду на вступ України до Світової організації торгівлі лежить у політичній області.

Про це заявляє глава української делегації на переговорах про вступ України до СОТ, заступник міністра економіки Валерій П’ятницький.

"Я, як людина, що веде переговори в торговельній сфері, можу сказати, що вона (проблема) абсолютно не пов’язана з торгівлею", - сказав він в інтерв’ю щотижневику "Дзеркало тижня", опублікованому в суботу, 29 вересня.

Реклама:

Говорячи про терміни вступу України до СОТ, П’ятницький виразив надію, що це відбудеться до 1 січня 2008 року - 60-річчя створення структури. "І я в Женеві вже говорив, що вступ України був би гарним подарунком до святкового столу і для них, і для нас", - розповів замміністра економіки.

Також, за його розрахунками, всі необхідні нормативні документи повинні бути прийняті в найближчі кілька тижнів. "Ми стільки вже зробили, що не прийняти те, що залишилося, просто смішно", - резюмував П’ятницький, підкресливши, що зараз ідуть останні узгодження.

При цьому замміністра не підтвердив, але й не спростував чутки про можливий вплив Росії на політику Киргизстану відносно України. "Я не можу сказати, що хтось із керівництва Росії викликав до себе когось із керівництва Киргизстану й давав завдання блокувати Україну. В мене такої інформації немає", - зазначив він.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!