ПоRoshenко побудує другу кондфабрику у Вінниці

Понеділок, 1 жовтня 2007, 15:45

Найбільший виробник кондитерської продукції в Україні корпорація Roshen має намір до кінця 2011 року побудувати другу кондитерську фабрику у Вінниці, повідомив директор із розвитку Roshen Євгеній Вовчановський.

За його словами, у будівництво нової фабрики Roshen, запланована потужність якої буде більш 10 тис. тонн кондитерських виробів на місяць, має намір інвестувати 120-130 млн. доларів США.

Нову фабрику планується розмістити на площі близько 10 га в промислово-інвестиційній зоні Східний.

Реклама:

За словами Вовчановського, нова фабрика, швидше за все, буде спеціалізуватися на випуску шоколадної продукції.

29 вересня Roshen ввела в експлуатацію вафельно-цукеркрвий цех на Вінницькій кондитерській фабриці, інвестувавши в його будівництво 40 млн доларів США.

Новий цех обладнаний 4 лініями з випуску вафель, вафельних трубочок і цукерок 25 найменувань і загальною потужністю 4,5 тис. тонн продукції на місяць.

У 2006 році кондитерська корпорація Roshen збільшила виробництво продукції на 45,75%, або на 100,2 тис. тонн до 319,2 тис. тонн у порівнянні з 2005 роком. 2005 рік корпорація Roshen закінчила з чистим прибутком 80,061 млн гривень.

До складу корпорації Roshen входить Київська, Кременчуцька, Вінницька, Маріупольська кондфабрики в Україні, Ліпецька кондитерська фабрика Ліконф (Росія), а також Клайпедська кондитерська фабрика Klaipedos konditerija (Литва).

Roshen є дочірнім підприємством "Українського промислово-інвестиційного концерну" ("Укрпромінвест", Київ), власником якого є український бізнесмен і відомий політик Петро Порошенко.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!