Україна може захистити себе в газових переговорах - Продан

Четвер, 6 вересня 2007, 18:14

В України достатньо аргументів, щоб її позиція в переговорах про постачання газу з Російською федерацією була захищеною, заявив заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони Юрій Продан.

"Що стосується безпосередніх переговорів про постачання газу та його транзит, в української сторони є достатньо аргументів, щоб її позиція на переговорах була захищеною. Я назву деякі з них, - сказав представник РНБО, - по-перше, Україна практично є монополістом за наданням послуг із транзиту російського газу. По-друге, Україна одночасно є одним із найбільших ринків збуту газу. При цьому Україна відкрила внутрішній ринок природного газу".

Крім того, Продан зазначив, що у зв’язку з теплою минулою зимою є певне перевищення пропозиції газу над його попитом, що повинно відбиватися на його ціні.

Реклама:

"І, по-четверте, ніхто на сьогодні не денонсував і двосторонні міжурядові договори", що діяли в цій сфері, - додав він.

Заступник секретаря РНБО також нагадав про існування аргументів, що лежать "в інших, не пов’язаних з енергетикою, галузях", які також можуть забезпечити баланс інтересів договірних сторін. "Питання в бажанні й умінні використовувати ці аргументи", - резюмував Продан.

РБК-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!