У Ющенка вважають, що проект бюджету-2008, на перший погляд є збалансованим

Середа, 5 вересня 2007, 16:34

Проект держбюджету-2008, що його сьогодні затвердив на своєму засіданні уряд, на перший загальний погляд, є збалансованим. По це заявив перший заступник голови СП Олександр Шлапак.

"Перше загальне враження – проект бюджету є добре збалансованим, адже не має великого дефіциту, що є дуже позитивним, його побудовано на дуже хороших прогнозних показниках розвитку економіки і низькому рівні інфляції", - сказав Шлапак.

Так, у проекті держбюджету-2008 рівень дефіциту бюджету закладено 2,18%, зростання ВВП – 7%, інфляція - 6,8%.

Водночас Олександр Шлапак зауважив, що, на його думку, недоліками проекту є, по-перше, неправильно сформована бюджетна складова, проте не в частині підвищення соціальних стандартів, а щодо консервування вирівнювання рівня заробітних плат, і, по-друге, відсутність реформування між бюджетних стосунків.

Реклама:

Також Шлапак зауважив, що в проекті бюджету-2008 не враховано пропозиції Президента щодо введення єдиної тарифної сітки у 2008 році (уряд планує зробити це у 2009 р.), підвищення коефіцієнту трудового стажу з 1% до 1,35% при обчислюванні пенсій, а також введення 20% надбавки для працівників освіти і культури в сільській місцевості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!