На Україну ніщо не впливає

Понеділок, 3 вересня 2007, 15:44

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's вказує на слабкий вплив на Україну, Росію, Чехію і Єгипет ситуації на світових ринках капіталу, яка загострюється.

Про це сказано в повідомленні рейтингового агентства.

S&P поки що не змінило жодного рейтингу країн Європи, Ближнього й Середнього Сходу й Африки, незважаючи на те, що фінансова ситуація в глобальному масштабі загострюється.

Понижуючі рейтингові дії відносяться до тих країн, які відповідно до індексу Liquidity Vulnerability Index найбільшим чином піддані впливу інвестиційних ризиків.

Реклама:

Liquidity Vulnerability Index - індикатор, що акумулює різні кількісні показники, які звичайно є найбільш значущими факторами в період кризи на ринках, що розвиваються.

Зазначений індекс фіксує ситуацію на сьогодні і використовує винятково показники 2007 року.

І якщо погіршення ліквідності продовжиться й далі, можна чекати, що рейтинги окремих країн будуть підвищуватися або знижуватися.

У той же час, S&P констатує, що низькі показники зовнішньоторговельного балансу України підтримують кредитний рейтинг цієї країни, і, тим не менше, Україна дуже чутлива до змін умов зовнішньої торгівлі.

Якщо ж умови зовнішньої торгівлі в 2008-2009 роках помітно погіршаться, потреби в зовнішньому фінансуванні збільшаться, що збільшить фінансову нестійкість України, і це може призвести до перегляду рейтингу і його прогнозів.

Як повідомляло агентство, на початку серпня S&P підтвердив довгострокові суверенні кредитні рейтинги України ВВ- за зобов'язаннями в іноземній валюті й ВВ за зобов'язаннями у національній валюті.

S&P також підтвердило короткострокові рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні В, суверенний рейтинг ймовірності повернення боргу на рівні "4" і рейтинг України за національною шкалою uaAA.

Прогноз рейтингів - негативний.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!