Київ збільшить потік туристів в 6 разів

Вівторок, 25 вересня 2007, 16:57

До 2010 року число іноземних туристів зросте в 6 разів, а вітчизняних - утроє.

Такі показники, за словами першого заступника голови КМДА Дениса Басса, має Головне управління комунального господарства при підготовці Концепції екскурсійної діяльності в Києві. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"За дорученням Київського міського голови Леоніда Черновецького назване управління визначило першочергові заходи, які дадуть можливість збільшити інтерес до нашої столиці. Це, насамперед, удосконалення й розширення тематики екскурсій, вирішення питання розміщення дітей і молоді в недорогих готелях європейського зразка, створення місць для паркування, стоянок і зупинок екскурсійного транспорту біля об'єктів показу, удосконалення системи перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників туристичної галузі, збільшення фінансування розвитку та відновлення матеріальної бази готелів", - помітив Басс.

Він також підкреслив, що все це цілком реальні проекти. Адже за останні роки сфера туризму є тією галуззю господарства, що майже без залучення державних коштів стабільно нарощує обсяги виробництва туристичного продукту й надання готельних послуг.

Реклама:

"Доходи від туризму за останні шість років склали майже мільярд гривень, тільки торік підприємства готельного господарства направили до бюджетів всіх рівнів 237 млн. 323 тис. грн. А обсяг послуг, наданих підприємствами туристичної галузі в 2006 році, становив 2 млрд. 77 млн. грн., що майже вдвічі більше, ніж в 2005-му ", - сказав Басс.

Нині в столиці функціонує 121 підприємство готельного господарства. Профільне управління розробило проект програми створення мережі маленьких готелів Києва, що зараз перебуває на узгодженні в постійних комісіях Київради. "В рамках цього проекту планується розробити схему розміщення маленьких готелів і відвести 60-70 відповідних місць під будівництво. Причому перші 28 новобудов місткістю близько 2 тисяч планується відкрити вже до 2010 року", - підкреслив Басс.

"Дєло"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!