КПУ не підтримуватиме бюджет Януковича

Четвер, 20 вересня 2007, 12:15

Фракція КПУ не готова голосувати за проект бюджету на 2008 рік, презентований у четвер у парламенті.

Про це у четвер заявив в ефірі одного з Вінницьких радіоканалів лідер комуністів Петро Симоненко, відповідаючи на запитання, чи підтримають комуністи бюджет-2008, підготовлений урядом, повідомляє прес-служба КПУ.

За словами Симоненка, комуністи ніколи не проголосують за продаж землі сільськогосподарського призначення, а саме у проекті Держбюджету на наступний рік з цього виду продажу передбачається отримати понад два з половиною мільярда гривень і заплановано витратити ці кошти на фінансування соціальних програм.

"Фракція комуністів пропонує залучити інші джерела для покриття соціальних видатків. Скажімо, доцільно скоротити видатки на утримання чиновників і, зокрема, секретаріату президента, що збільшить бюджет на два-три мільярда гривень" – наголосив лідер КПУ.

Реклама:

Окрім цього, Симоненко вважає за необхідність запровадити диференційований подоходний податок і встановити податок на багатства.

Лідер українських комуністів переконаний, що ці пропозиції будуть враховані під час рогляду проекту держбюджету на 2008 рік.

"А поки що Головний фінансовий документ на наступний рік буде лише взятий на розгляд для напрацювання пропозицій до 15-го жовтня" – зауважив Симоненко.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!