На Чорноморському суднобудівному горить корабель

Четвер, 20 вересня 2007, 18:17

На території Чорноморського суднобудівного заводу горить судно сухогруз типу ріка-море "Віра-1". Про це повідомляється в прес-релізі компанії.

Загоряння сталося сьогодні о 14:30 у машинному відділенні, трохи пізніше вогонь перекинувся на надбудову доку (житлові приміщення). На гасіння пожежі прибули міські пожежники, однак пожежу станом на 17:30 не ліквідовано, оскільки зранку нове керівництво ЧСЗ віддало наказ на ремонт пожежного водопроводу в доці, у зв'язку з чим була перекрита подача води.

"Дане судно знаходилося на судноремонті у компанії-субпідрядника ЧСЗ ТОВ "Порт сервіс", що орендувала док у ЗАТ "Меридіан" (підприємство, що входить до структури холдингу).

Новий менеджмент, очолюваний Олександром Сагайдаковим, що прийшов до влади в результаті силового захоплення ЧСЗ, вимагав від у субпідрядників переускласти угоди з ним. Після їх відмови зробити це, керівництву "Портсервіса" було запропоновано забратися "додому", а судно, що знаходяться на судноремонті, спустити на воду до закінчення ремонту і відправити назад замовнику. Ми схильні вважати, що ця пожежа є навмисним підпалом з метою тиску", - повідомляє прес-служба ЧСЗ.

Реклама:

Як раніше повідомлялося, 3 серпня на Чорноморський суднобудівний завод було здійснено рейдерске захоплення, в результаті чого на підприємстві було встановлено керівництво на чолі з екс-директором ЧСЗ Олександром Сагайдаковим. Екс-прем'єр міністр Юлія Тимошенко заявила, що до нього причетні російський бізнесмен Вадим Новинський і заступник секретаря СНБО Олександр Садиков.

Паралельно з ЧСЗ рейдери здійснили збройне захоплення юридично незалежних ЗАТ "Миколаївський машинобудівний завод" і ЗАТ "Меридіан", що виконують військові замовлення для іноземних держав.

Зокрема, "Меридіан" до захоплення був завантажений виробництвом корабля для Панами під державні гарантії ДП "Укрспецекспорт". В даний момент робота підприємства паралізована. Зокрема, 4 вересня припинив свою роботу останній цех (№ 17).

 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!