На реформування ЖКГ держава залучить $200 млн. інвестицій

Четвер, 20 вересня 2007, 18:52

Міністерство житлово-комунального господарства прогнозує залучення не менш як 200 мільйонів доларів інвестицій приватних компаній у реформування галузі в 2008 році.

Про це на прес-конференції повідомив начальник управління міжнародних зв'язків і координації міжнародної технічної допомоги міністерства Олег Хуснутдінов.

З його слів, тепер міністерство веде переговори більш ніж з десятьма компаніями щодо реалізації проектів житлово-комунального господарства у регіонах України.

"Не менш ніж 200 мільйонів буде, але в нас є завдання близько 1 мільярда. І в принципі, це можливо", - сказав Хуснутдінов.

Реклама:

Зокрема, він зазначив, що кінця 2007 року планується впровадити проект з реконструкції водопостачання й каналізації Львова загальною вартістю 40,8 мільйонів доларів, з яких 24,25 мільйона - кредит Світового банку реконструкції і розвитку, 6 мільйонів - грант уряду Швейцарії.

Крім того, планується впровадити проект "Програма інвестицій і розвитку систем водопостачання й очищення води міста Запоріжжя" вартістю 42,5 мільйонів доларів, з яких 28 мільйонів становитиме кредит ЄБРР.

Як повідомлялося, Міністерство ЖКГ розробило програму реформи галузі ЖКГ до 2011 року.

Міністр ЖКГ Олександр Попов прогнозує освоєння 50 млрд. гривень галуззю житлово-комунального господарства до 2011 року.

Попов вважає пріоритетним у роботі Міністерства ЖКГ залучення інвестицій у галузь.

21 березня Верховна Рада призначила Попова міністром житлово-комунального господарства.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!