Ющенко сам розбереться з землею, якщо коаліція не схоче

Середа, 19 вересня 2007, 15:13

Президент Віктор Ющенко обіцяє внести до нового парламенту ініціативу про скасування мораторію на продаж землі у разі, якщо цього не зробить майбутня коаліція.

"Якщо після проведення виборів нова коаліція буде такою ж безхребетною, як ця, і не матиме волі на вирішення цього питання, президент внесе законопроекти про зняття мораторію і законопроект про формування ринку землі", - сказав Ющенко на прес-конференції у середу.

Водночас він зазначив, що розуміє, на яку критику збоку різних політичних сил він наразиться у цьому випадку.

"Але я переконаний, що відповіді треба давати", - сказав президент.

Він також назвав "згубною політикою Мороза, Соцпартії, комуністів і Партії регіонів" продовження мораторію на продаж землі.

Реклама:

"Я переконаний, що мораторій на продаж землі приносить величезну шкоду її власнику. Це, зокрема, затримує формалізацію власності", - сказав Ющенко.

Він також висловив обурення тим, що "через цей уряд і земельний комітет" Верховної Ради процес розпаювання землі досі не завершений.

"Зрозуміло для чого це відтягується. Доки людина не знає в натурі конкретно своєї ділянки, нею можна розпоряджатися, як завгодно", - сказав президент.

Водночас Ющенко зазначив, що на сьогодні "близько 39% землі має своїх власників через тіньові, напівлегальні і легальні схеми, які можна задіяти через це недолуге законодавство".

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!