У Ющенка підготували своє бачення держзакупівель

Вівторок, 18 вересня 2007, 11:55

У варіанті Секретаріату президента передбачаться скорочення повноважень Тендерної палати, введення п'ятиденного терміну на винесення рішень міжвідомчої комісії з держзакупівель і регулювання державою вартості тендерної документації.

Підприємства позитивно оцінюють підготовлені зміни, але сумніваються, що в остаточному варіанті закону залишаться запропоновані СП норми, як це було в 2006 році.

У проекті підвищена сходинка вартості держзакупівлі для товарів і послуг з 20 тис. грн до 100 тис. грн, для робіт - з 50 тис. грн до 500 тис. грн. Процедуру закупівлі можна буде провести без публікації оголошення в інформаційному бюлетені Тендерної палати України (ТПУ), а для створення сайту про держзакупівлі більше не потрібне буде підтвердження про його відповідність умовам спеціального захисту.

Реклама:

Документ передбачає три ключові нововведення. По-перше, скорочення повноважень ТПУ, яка буде здійснювати тільки суспільний контроль та інформаційні функції. Палату позбавлять права розробляти методичні матеріали з організації і проведення торгів й можливості аналізувати порушення в діяльності тендерних комітетів. По-друге, встановлення терміну розгляду міжвідомчою комісією скарг на замовника і винесення висновку про можливості закупівлі в одного учасника - п'ять днів.

По-третє, обмеження вартості виготовлення тендерної документації і послуг у сфері держзакупівель: державою будуть встановлені фіксовані ціни і тарифи з рентабельністю не більш 5%. Схожі норми є й в урядовій версії проекту: плата за документацію стає необов'язковою, тендерне забезпечення подається тільки за вимогою замовника, пропозиція учасника не може бути відхилена через його відсутність у тематичному каталозі.

Коммерсант-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!