Ющенко не дав Януковичу продати ОПЗ

Середа, 12 вересня 2007, 14:50

Президент Віктор Ющенко зупинив розпорядження Кабміну щодо приватизації "Одеського припортового заводу".

Про це йдеться у відповідному указі Ющенка, розміщеному на сайті президента.

Як сказано у документі, приватизація "Одеського припортового заводу", який займає монопольне становище на ринку послуг із перевантаження хімічної продукції в Україні, зокрема аміаку, здійснюється разом із відповідним майновим комплексом (цехом перевантаження аміаку).

На думку президента, таке рішення за відсутності в Україні механізму узгодження тарифів у сфері перевантаження хімічної продукції, у тому числі й аміаку, "може призвести до необгрунтованого завищення покупцем товариства тарифів на ці послуги, що негативно позначиться, зокрема, на діяльності підприємств хімічної промисловості України".

"Слід також ураховувати, що ВАТ "Одеський припортовий завод" здійснює виробництво, приймання, зберігання та відвантаження рідкого аміаку, тобто є об'єктом підвищеної техногенної та екологічної небезпеки, і потребує здійснення відповідного контролю за його діяльністю. Між тим необхідних механізмів такого контролю розпорядженням, про яке йдеться, не передбачено", - сказано в указі.

Реклама:

У зв’язку з цим, за словами Ющенка, розпорядження Кабміну про приватизацію заводу не відповідає Конституції.

Як сказано в документі, указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як відомо, уряд видав розпорядження про затвердження умов проведення конкурсу з продажу пакету акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".

Водночас раніше Ющенко виступав за тимчасове утримання від приватизації державних стратегічних об’єктів до повного врегулювання цього процесу на законодавчому рівні.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!