Український ринок нерухомості очікує криза?

Понеділок, 10 вересня 2007, 17:48

Київське відділення Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України прогнозує кризу на вітчизняному ринку нерухомості у випадку вирівнювання процентних ставок за іпотечними кредитами українських і закордонних банків.

Про це журналістам сказав голова правління київського відділення АФНУ Михайло Жоголєв.

"Можливо, коли будуть вичерпані ресурси (фінансові) не українські, а світові, принаймні, коли ми вирівняємося за іпотечними ставками зі світовими, тоді, ймовірно, буде можливість того, що станеться ситуація така, як у Штатах", - сказав він.

На думку Жоголєва, після закінчення Виборів Ради на український ринок іпотеки вийде ще більша кількість закордонних фінансових структур, з дешевшими, ніж українські, кредитами.

Реклама:

У результаті, місцеві банки й фінустанови, на його думку, у процесі конкуренції поступово почнуть знижувати процентні ставки за кредитами, що в остаточному підсумку може призвести до вирівнювання умов кредитування.

Як наслідок, на ринку нерухомості з'явиться велика пропозиція дешевих кредитних коштів, що, у свою чергу, може призвести до підвищеної активності покупців.

Це, можливо, спровокує попит і відповідно зростання цін, який ринок може не витримати.

Він зазначив, що це довгострокова перспектива.

Як повідомлялося, АФНУ - громадська організація, заснована в 1995 році.

Своєю метою АФНУ вважає створення економічних і правових механізмів формування ринку нерухомості.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!