Білорусь розрахувалася з "Газпромом"

Середа, 8 серпня 2007, 12:34

ВАТ "Бєлтрансгаз" станом на ранок 8 серпня перерахувало на рахунок ВАТ "Газпром" останній платіж у рахунок погашення повної вартості постачань газу в першому півріччі.

"Сьогодні вранці підписано платіжне доручення за останнім траншем. Із Білорусі на адресу "Газпрому" пішли гроші ", - сказало джерело з "Бєлтрансгаза".

При цьому він не уточнив розмір останнього платежу, але підкреслив, що його перерахування дозволить повністю погасити надані "Газпромом" 45% вартості газу, поставленого в першому півріччі на загальну суму $456,16 млн.

Реклама:

За словами співбесідника, з урахуванням необхідного для проведення платежу часу, "Газпром" побачить гроші завтра". "Це відповідатиме узгодженому графіку платежів", - додав він.

У "Газпромі" підтвердили інформацію про те, що "Бєлтрансгаз" у середу здійснив останній платіж у рахунок оплати боргу за постачання газу в першому півріччі 2007 року.

Рішення про оплату "Газпрому" боргу в розмірі $456 млн. найближчими днями було озвучено президентом Білорусі 2 серпня після того, як російський газовий концерн заявив про можливе скорочення постачань газу до Білорусі на 45% із 3 серпня у випадку, якщо республіка не сплатить борг.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!