У Ющенка порахували, що на Раду 5-го скликання витратили 5 млрд. грн.

Середа, 8 серпня 2007, 18:43

У Секретаріаті президента на підставі аналізу кошторису Верховної Ради встановили, що щомісячний доход народного депутата становить 23-24 тис. грн.

Такі дані наведені в інформаційній довідці, наданій на брифінгу керівника служби забезпечення зв’язків з Верховною Радою та урядом Яна Берназюка в середу.

Зокрема, до даної суми включений – посадовий оклад 6 тис. 109 грн, з урахуванням премій і надбавок це – 13,5 - 14,5 тис. грн щомісяця, при цьому зарплата голови підкомітету або комітету - 17 тис. грн; щомісячні кошти на "виконання депутатських повноважень" - 10 тис. грн, які депутат витрачає на свій розсуд.

Крім того, кошти передбачені на виступи в ЗМІ, безплатний проїзд, телефонний зв’язок, утримання кабінетів, відрядження помічників-консультантів, страхування життя та здоров’я тощо.

Реклама:

У цілому, сума всіх витрат Верховної Ради в 2007 році на одного у депутата становить 1,6 млн грн.

Як зазначив на брифінгу Ян Берназюк, сума витрат бюджету на утримання Ради в 2005, 2006 роках зростала в середньому на 20% щорічно, таким чином, на діяльність Ради 5-го скликання за п’ять років було б витрачено майже 5 млрд грн.

proUA

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!