"Газ України" вирішив перекрити газ Харківській ТЕЦ-5

Середа, 8 серпня 2007, 18:59

ДК "Газ України" надала доручення ВАТ "Харківміськгаз" та Державній інспекції з енергозбереження відключити від газопостачання ВАТ "Харківська ТЕЦ-5", повідомила прес-служба "Газу України".

Згідно повідомлення, таке рішення компанія прийняла через порушення ВАТ "Харківська ТЕЦ-5" договірних зобов’язань щодо забезпечення 100%-их розрахунків з ДК "Газ України" за поставлений у 2007 р. природний газ для виробництва теплової енергії.

"Газ України" попросила "УкрГазЕнерго" не реалізувати у серпні природний газ ВАТ "Харківська ТЕЦ–5" до повних розрахунків теплоенергетиків з компанією.

Крім того, "Газ України" звертає увагу місцевих органів влади Харківщини на необхідність докласти максимум зусиль для погашення заборгованості ВАТ "Харківська ТЕЦ-5", що є важливою складовою частиною підготовки до нового опалювального сезону 2007-2008 рр. Адже лише Харківщина заборгувала у поточному році ДК "Газ України" за газ 136,8 млн. грн., або 15,5% загальної заборгованості усіх підприємств комунальної теплоенергетики України (884 млн. грн.)", — сказано у повідомленні.

Реклама:

Заборгованість Харківської ТЕЦ-5 перед ДК "Газ України" у поточному році складає 24,4 млн. грн. (рівень розрахунків у 2007 р. – 68%). Рівень виконання ВАТ "Харківська ТЕЦ-5" гарантійного листа-графіка погашення накопиченої з початку 2007 р. заборгованості становить 0%.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!