Держказначейство утримує півмільярда гривень через безлад у виконавчій владі

Вівторок, 7 серпня 2007, 13:17
В Держказначействі накопилася резервна сума понад 0,5 млрд. грн. внаслідок відмов головним розпорядникам у виділенні бюджетних коштів. Про це повідомив сьогодні заступник голови відомства Анатолій Козіменко, виступаючи на міжвідомчій нараді в Кабінеті міністрів.

Як передає кореспондент "ЕП", він уточнив, що загалом було зареєстровано 8,5 тис. відмов. Зокрема на 335 млн грн – через надання міністерствами, відомствами, облдержадміністраціями, виконкомами міськрад неповного пакету документів, необхідних для виділення коштів.

Крім того, Держказначейство відмовилося виділити 243 млн грн через неправильне оформлення наданих розпорядниками документів. Так, на 194 млн грн не були зареєстровані у встановленому законом порядку фінансові зобов'язання розпорядників.

Козіменко відзначив, що значна частина міністерств і відомств звертаються в Мінфін з проханням зсунути плановане ним виділення коштів на більш ранні терміни - з грудня на серпень-вересень. Зокрема, для підготовки житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий опалювальний період.

"Між тим, як ми бачимо, вони мають значний резерв для вирішення власних завдань у вигляді невикористаних коштів на рахунках Держказначейства", наголосив заступник міністра.

Реклама:

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!