Мінагрополітики хоче ввести мінімальні ціни на лікеро-горілчані вироби

Вівторок, 7 серпня 2007, 16:19

Міністерство аграрної політики ініціює введення мінімальних цін на вітчизняні й імпортні лікеро-горілчані вироби і горілку.

Про це говориться у відповідному проекті постанови Кабінету Міністрів, розробленому Минагрополитики, повідомляє газета "Економіка" з посиланням на "Українські новини".

Відповідно до проекту постанови, пропонується затвердити розміри мінімальних цін на вітчизняні й імпортні горілку і лікеро-горілчані вироби, що реалізуються в Україні підприємствами оптової і роздрібної торгівлі, суспільного харчування, підприємствами-виробниками не залежно від форми власності і фізичних осіб-суб'єктів підприємницької діяльності.

Зокрема, пропонується установити мінімальну оптово-відпускну ціну на таку продукцію як віскі, ром, джин, ялівцева настойка, горілка, лікери, солодкі наливки й інші алкогольні напої (код УКТ ВЭД 2208 30 - 2208 90 78 00) у розмірі 38,86 гривень за 1 літр 100% спирту, а мінімальну роздрібну ціну - 46,63 гривні за 1 літр 100% спирту.

Реклама:

Передбачається, що порядок визначення і застосування мінімальних цін на ЛВВ і зміни до них буде затверджувати Міністерство економіки разом з Мінагрополітики і Державною податковою адміністрацією.

У пояснювальній записці до проекту закону відзначено, що при формуванні мінімальних цін враховуються мінімальні витрати виробників на випуск продукції і сплату акцизного збору і ПДВ.

На думку розроблювачів проекту документа, упровадження мінімальних цін на горілку і ЛВВ забезпечує контроль рівня цін на ринку, оскільки реалізація продукції за цінами нижче мінімальних показує, що до складу ціни цілком або частково не включені податки.

"Економіка",  "Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!