Кабмін розгляне фінансування зарплат і пенсій, які підвищуються з жовтня

Вівторок, 7 серпня 2007, 19:45

Кабінет Міністрів на черговому засіданні в середу, 8 серпня, що почнеться о 10:00, розгляне фінансування виплат зарплат працівникам бюджетної сфери й пенсій, які підвищуються з 1 жовтня у зв'язку із черговим етапом підвищення розміру мінімальної зарплати й прожиткового мінімуму.

Про це сказано на порядку денному засідання, розміщеному на офіційному інтернет-сайті уряду.

З інформацією про обсяг коштів, необхідних для фінансування таких виплат, виступить міністр праці й соціальної політики Михайло Папієв.

Кабмін також розгляне направлення у Верховну Раду законопроекту про ратифікацію угоди з урядом Росії про реадмісію, підписаного в грудні 2006 року, а також затвердження змін до угоди з урядом Росії про безвізові поїздки громадян.

Реклама:

Кабмін також розгляне підписання угоди з урядом Парагваю про скасування віз.

Крім того, уряд розгляне затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися органами й установами Державної кримінально-виконавчої служби.

Кабмін також розгляне ліцензування діяльності з надання освітніх послуг і створення Інституту обдарованої дитини.

Уряд також розгляне закріплення в держвласності на новий строк пакету акцій великого виробника електротехніки Чернігівського заводу радіоприладів "ЧеЗаРа".

Як повідомляло агентство, держбюджет-2007 передбачає мінімальну зарплату з 1 січня 400 гривень, з 1 квітня - 420 гривень, з 1 липня - до 440 гривень, з 1 жовтня - 460 гривень на місяць.

Держбюдждет-2007 також передбачає прожитковий мінімум для непрацездатних (що є орієнтиром для встановлення мінімальної пенсії) з 1 січня - 380 гривень, з 1 квітня - 406 гривень, з 1 жовтня - 411 гривень на місяць.

За даними Державного комітету статистики, у червні розмір невиплачених зарплат в Україні збільшився на 1,4% до 840,7 млн. гривень, у червні середня зарплата збільшилася на 7,2% порівняно із травнем до 1 368 гривень на місяць.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!