Фірташ інвестує $56 млн. в Кримський содовий

Понеділок, 6 серпня 2007, 12:00

Наглядацька рада ВАТ "Кримський содовий завод" вирішила інвестувати у підприємство $56 млн. (без ПДВ) протягом п’яти років. Про це повідомляють "Экономические известия".

89,99% акцій ВАТ володіє німецька компанія RSJ, яка контролюється бізнесменом Дмитром Фірташем.

«Рішення наглядацької ради полягало в тому, щоб затвердити цю програму, організувати її фінансування і контроль за її виконанням, а також досягти показників розрахованого бізнес-плану»,— розповів фінансовий директор компанії RSJ-Ukraine, член наглядацької ради Кримського содового заводу Андрій Акименко.

Інвестиційна програма передбачає капітальний ремонт, заміну і модернізацію устаткування. За рахунок цього передбачається знизити питому вагу природного газу в собівартості кальцинованої соди тощо.

Реклама:

Половина передбачуваної суми інвестицій (біля $26 млн.) буде профінансована за рахунок банківських кредитів. Решту RSJ-Ukraine виділить з власних коштів.

Рішення про модернізацію ВАТ зумовлене тим, що рівень енерговитрат у структурі собівартості продукції підприємства робить її неконкурентоспроможної на зовнішніх ринках (частка експорту у виробництві складає 60%).

ВАТ "Кримський содовий завод" — один із основних гравців ринку кальцинованої соди в країні. Підприємство виробляє близько 700 тис. т технічної кальцинованої соди на рік.

Його частка в українському ринку складає близько 80%. Кримський содовий завод забезпечує 2,5% світового ринку кальцинованої соди. Торік чистий прибуток ВАТ склала 7,7 млн. грн.

"Экономические известия"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!