Київ скасував введення сезонного тарифу на опалення із серпня

П'ятниця, 31 серпня 2007, 15:31

Київська міська державна адміністрація скасувала введення сезонного тарифу на послуги централізованого опалення для населення із серпня.

Про це сказано в розпорядженні Київміськадміністрації.

Цим розпорядженням міськадміністрація внесла зміни у своє розпорядження від 30 липня, виключивши пункт про припинення оплати за опалення із серпня й про її поновлення в опалювальний сезон.

"Ми змушені були піти на такий крок (відмовитися від введення сезонного тарифу) з кількох причин, і основна - це заява Міністерства житлово-комунального господарства, що у вересні очікується вихід методики формування двоставочних тарифів на опалення й на гарячу воду", - пояснив Українським Новинам начальник Головного управління цінової політики Василь Яструбинський.

Реклама:

Він зазначив, що одержавши методику, міськадміністрація відразу ж почне розраховувати двоставочні тарифи.

За його прогнозами, двоставочні тарифи в Києві можуть бути уведені через 2-3 місяці після оприлюднення методики, тобто орієнтовно із грудня або із січня.

Таким чином, за словами Яструбинського, у вересні кияни одержать квитанції на оплату житлово-комунальних послуг за серпень із тарифами за опалення, які діяли раніше, тобто 1,6 гривні за 1 кв. метр опалювальної площі.

Як повідомлялося, раніше Київміськадміністрація вирішила ввести сезонний тариф на послуги централізованого опалення для населення із серпня, вирішивши, що діючий раніше тариф на опалення 1,6 гривні за 1 кв. метр опалювальної площі приміщення на місяць втрачає силу із серпня, а буде становити 3,2 гривні за 1 кв. м в опалювальний сезон.

Енергопостачальна компанія "Київенерго" пропонувала Київміськадміністрації ввести сезонний тариф на послуги централізованого опалення для населення із січня 2008 року.

У квітні Кабмін доручив Міністерству ЖКХ разом з місцевою владою вжити заходів щодо впровадження двоставочних тарифів на послуги з теплопостачання для кінцевих споживачів (тобто тепла, що складається з тарифу на транспортування, і тарифу на поставку).

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!