Янукович вважає закон про держзакупівлі корупційним

П'ятниця, 31 серпня 2007, 17:24

Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає закон про державні закупівлі корупційним.

Про це він заявив, закриваючи нараду адміністративного активу Криму в Сімферополі.

За його словами, він звернувся до генерального прокурора Олександра Медведька з проханням оприлюднити авторів цього законопроекту.

"Я за те, щоб авторів цього законопроекту привселюдно показали на всю країну, хто придумав цю корупційну схему", - заявив Янукович.

Реклама:

Янукович зазначив, що цих людей повинна знати вся країна, навіть якщо в цьому списку виявляться члени Партії регіонів.

"Мені нашіптували на вухо, що там є представники Партії регіонів. Якщо є, нехай про них знає вся країна. Цих тямущих хлопців, які придумали, як набивати кишені бюджетними грошима... ми до них доберемося й розберемося, тому що сьогодні це набридло всій країні", - сказав Янукович.

Прем'єр підкреслив, що через існування цього закону, фактично були отримані затримки з держзакупівель у кожному місті й у кожній галузі.

Він із жалем зазначив, що розроблені ще у квітні-травні зміни до цього закону не були вчасно внесені.

"І от уже вересень місяць, а ми дотепер перебуваємо в складній ситуації", - зазначив прем'єр.

Як повідомлялося, 19 червня Рада внесла зміни до закону про держзакупівлі, прийнявши законопроект 3554-д, автор якого - депутат Ради від Комуністичної партії Олександр Ткаченко.

Цим законом Рада підвищила поріг держзакупівель для державних і казенних підприємств, а також підприємств із часткою держави в статутному фонді понад 50%, а також урізала повноваження Тендерної палати й спростила процедуру торгів з обмеженою участю.

Також Рада вивела зі сфери чинності закону закупівлі держпідприємств за винятком закупівель на бюджетні кошти.

6 липня Президент Віктор Ющенко своїм указом призупинив офіційне оприлюднення законів та інших актів Ради до першого засідання парламенту 6-го скликання.

Господарський суд Києва в забезпечення позову Тендерної палати заборонив офіційним виданням - газетам "Голос України", "Урядовий кур'єр", "Офіційний вісник України" і "Відомості Верховної Ради України" публікацію прийнятого Радою 19 червня закону "Про внесення змін до закону "Про закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти".

Суд призначив розгляд позову Тендерної палати на 6 вересня.

Відповідно до заяви Тендерної палати, у ніч із 5 на 6 липня правоохоронні органи запобігли спробі, на думку Тендерної палати, незаконної публікації закону в газеті "Урядовий кур'єр".

Перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров вважає, що вступив у чинність закон від 19 червня про внесення змін до закону про держзакупівлі, тому що офіційне видання - газета "Урядовий кур'єр" - змогло надрукувати 5 тис. тиражу, у якому опублікований цей закон.

Парламентська газета "Голос України" у суботу, 7 липня опублікувала закон "Про внесення змін до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти", прийнятий Радою 19 червня й підписаний головою Ради Олександром Морозом з написом "фотокопія" і із припискою "Не є офіційною публікацією. Друкується для ознайомлення громадськості".

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!