Київстар і МТС поділяться прибутком з Укртелекомом

Четвер, 30 серпня 2007, 12:23

Учора найбільші стільникові оператори Київстар і МТС заявили, що їм вдалося зберегти право надавати послугу прямого номера своїм абонентам.

Це стало можливим завдяки домовленостям з Укртелекомом, згідно з якими стільникові оператори виплачуватимуть Укртелекому компенсацію за використання прямих номерів.

Проте, у зв’язку з цим абонентам із прямим номером, що мають безлімітний пакет, тепер доведеться платити за вхідний дзвінок.

Реклама:

У МТС відмовилися повідомити, скільки телефонний оператор тепер платитиме Укртелекому за вхідні. В Укртелекомі взагалі заявили кореспондентові: "Це вас не стосується".

Коммерсант, посилаючись на неофіційні джерела, повідомляє, що Укртелеком отримає половину доходів мобільних операторів - по 60 копійок за хвилину вхідного дзвінка. З 1 вересня користувачі безлімітних пакетів, що мають прямі номери, повинні будуть платити за хвилину вхідного дзвінка 1,2 гривні.

Прямий міський номер надається як додаткова послуга контрактним абонентам. За абонентом закріплюється прямий міський номер, вхідний дзвінок на який переадресовується на номер із мережевим кодом (наприклад, 067 у Київстара, 050 - МТС). Абонент, що використовує прямий номер, оплачує переадресацію за свій рахунок, приносячи додатковий дохід операторові. За даними учасників ринку, в Україні більше 100 тис. абонентів Київстара й МТС користуються послугою прямого номера.

Коммерсант-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!