Коломойський має намір купити Одеський припортовий завод

Четвер, 30 серпня 2007, 13:09

Група Приват Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова має намір брати участь у конкурсі з продажу Одеського припортового заводу. Компанія планує отримати необхідні для цього $800 млн. за рахунок продажу хімічного підприємства "Дніпроазот" нафтової компанії "Укрнафта", підконтрольної Привату.

Експерти зазначають, що якщо групі вдасться здійснити задумане, вона стане найбільшим оператором ринку мінеральних добрив на Україні.

У прес-службі ФДМ повідомили, що ВАТ "Дніпроазот" здійснило запит на необхідні для участі в конкурсі з приватизації Одеського припортового заводу (ОПЗ) документи. Такий же запит подали російські Акрон і Єврохім, а також Черкаський Азот і Черкаське хімволокно.

Реклама:

У самому "Дніпроазоті" плани з купівлі ОПЗ коментувати відмовилися. Утім, високопоставлене джерело в групі Приват розповіло, що купити ОПЗ компанія розраховує на засоби, виручені від продажу "Дніпроазота" нафтової компанії "Укрнафта".

ВАТ "Одеський припортовий завод" - третій за величиною виробник міндобрив на Україні та другий за випуском аміаку. Виручка від реалізації продукції ОПЗ минулого року склала 1,8 млрд. гривень, прибуток - $46,7 млн.

ВАТ "Дніпроазот" входить до п’ятірки найбільших хімічних підприємств України. Обсяг продажів підприємства в 2006 році склав 1,24 млрд. гривень ($248 млн.), чистий прибуток - 152 млн. гривень ($30,4 млн.). Група Приват контролює 86% акцій підприємства.

Коммерсант-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!