S&P підтвердив кредитний рейтинг Києва ВВ-

П'ятниця, 3 серпня 2007, 15:00
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Києва ВВ-. Про це повідомляють "Українські новини". з посиланням на повідомлення S&P.

Зокрема, було підтверджено рейтинги за зобов'язаннями в іноземній валюті BB-/B, за зобов'язаннями у національній валюті BB/B і рейтинг за національною шкалою uaAA.

Прогноз за всіма рейтингами - "негативний".

"Рейтинг відображає обмежену фінансову гнучкість Києва внаслідок контролю з боку центрального керівництва над основними джерелами доходів і розвиваючогося характеру системи міжбюджетних відносин", - сказано в повідомленні.

Крім того, рейтинг Києва також відображає істотний тиск з боку витрат, порівняно високі валютні ризики, пов'язані з одноразовим погашенням облігацій, а крім того, необхідність і далі підвищувати якість управління і рівень прозорості.

Реклама:

Рівень рейтингу підтримується роллю міста як економічного, фінансового й культурного центру України, що сприяє зростанню бюджетних доходів, а також високою ліквідністю.

Прогноз "негативний" відображає аналогічний прогноз рейтингу щодо України, тому що ситуація в країні в цілому багато в чому визначає економічні й фінансові показники Києва, і, таким чином, рейтинг і прогноз щодо міста обмежується рейтингом і прогнозом щодо суверенного керівництва.

У випадку зниження суверенного рейтингу, рейтинг міста також буде знижено.

За інформацією S&P, після очікуваного восени 2007 розміщення єврооблігацій на 300 млн. доларів, резерви на кінець року перевищать видатки на обслуговування й погашення боргу в 2008, включаючи погашення єврооблігацій на 150 млн. доларів у серпні 2008 року.

Більше того, накопичені на сьогодні резерви вже майже відповідають рівню боргового навантаження в 2008 році, і місто, як очікується, скоротить капітальні вкладення й продовжить накопичення резервів у випадку проблем з рефінансуванням.

На думку фахівців рейтингового агентства, незалежно від розвитку ситуації на суверенному рівні, очікується, що Київ продовжить проводити зважену фінансову політику й контролювати свої потреби у фінансуванні

Як повідомляло агентство, Standard&Poor's підтвердив довгострокові суверенні кредитні рейтинги України ВВ- за зобов'язаннями в іноземній валюті й ВВ за зобов'язаннями у національній валюті.

"Українські новини".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!