Ахметов упорядкує своє майно

П'ятниця, 3 серпня 2007, 16:50

В межах реструктуризації бізнесу Групи СКМ пакет акцій ВАТ "Павлоградвугілля" у розмірі 92,11%, що належить Авдєєвському коксохімічному заводові (Група "Метінвест"), переданий компанії ДПЕК, яка здійснює керування паливно-енергетичними активами Групи СКМ.

Всі інвестиційні зобов'язання за договором купівлі-продажу акцій "Павлоградвугілля" перейдуть до "Донбаської паливно-енергетичної компанії".

ДПЕК з 2005 року здійснювала керування вугільним об'єднанням. За цей час ВАТ "Павлоградвугілля" зміцнило свої позиції на національному ринку вугілля і збільшло його видобуток до 12 млн. тонн (15,2% від загальноукраїнської), що є рекордним  показником за всі роки незалежності України. З 2005 по 2006 рік розмір інвестицій у вуглевидобувне об'єднання склав близько 658 млн. грн. 

Генеральний директор СКМ Олег Попов заявив, що "Зміна структури бізнесу Групи передбачає поетапну передачу нашим галузевим холдингам прав по керуванню і володінню підприємствами, що увійшли до їх складу. Метою передачі корпоративних прав окремих підприємств у рамках СКМ є підвищення прозорості бізнесу, його зрозумілості для інвесторів, партнерів, працівників підприємств".

Реклама:

ЗАТ Систем Кэпитал Менеджмент - керуюча компанія України, володіє і керує активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медіа, ритейлі й інших галузях економіки.

Зокрема, у Групу СКМ входять металургійний комбінат Азовсталь, Єнакіївський металургійний  завод, Харцизький трубний завод, Авдіївський коксохімічний завод, Центральні і Північні гірничо-збагачувальні комбінати, Компанія "Павлоградвугілля".

90% акцій ЗАТ СКМ належить бізнесменові Ринату Ахметову.

Korrespondent.net

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!